1 Octombrie, Ziua Internationala a Varstnicilor

Ziua Internationala a persoanelor Varstnice, este sarbatorita in fiecare an la data de 1 octombrie. „Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații”, subliniază reprezentanta ONU, Thoraya Ahmed Obaid.

In fiecare an, la Caminul pentru Persoane Vatsnice Sebes, s-a sarbatorit ziua varstnicilor, prin diferite activitati festive care marcheaza aceasta data. In interiorul incintei, ne onorau cu prezenta diferite oficialitati locale, reprezentate de catre d-nul primar si alti reprezentati ai Consiliului Local, care ne sprijina in diferita activitati. De asemenea, printre invitati se numarau grupuri de copii care dansau sau sustineau diferite scenete, artisti de muzica populara, corul centrului de zi, si alti poet sau scriitori.

Mentionez faptul ca anul acesta, la invitatia d-nului primar, 1 octombrie 2018 s-a sarbatorit intr-un cadru amplu, festiv, la un restaurant in oras, impreuna cu ceilalti varstnici din Munincipiul Sebes, astfel incercand sa se elimine aceea eticheta sociala de „batranii de la camin”, subliniind importanta relatiilor sociale.

Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă sărbătorită în fiecare an de 1 octombrie, a fost un moment de bucurie și veselie pe chipurile bunicilor și în an de pandemie (2020), aceștia fiind izolați din luna martie. Atmosfera a fost una de sărbătoare cu meniu festiv, cântece și voie bună. Cu această ocazie dorim tututror bunicilor sănătate, viață lungă, să fie înconjurați de oameni cu suflet mare și să fie tratați cu atenția și afecțiunea pe care o merită. La mulți ani tuturor persoanelor vârstnice!